Javascript Code snippet

Сакаш да научиш Frontend програмирање?

Четири месечна обука во која се изучуваат HTML, CSS, Javascript, Bootstrap и Git. Одлична можност за да се стекнете со основите на Frontend програмирање.

Ограничено на 10 места
Започнува на 1 ноември 2022

Цени прилагодени за секого

Во готово или на рати? Одберете го вашиот префериран начин на плаќање.
Плаќајте на рати без камата

6 рати
Во готово

In Office

6 рати
Во готово

85

месечно
4 месечна обука во живо
Онлајн поддршка цела недела
Изучување на HTML, CSS, Javascript
Изучување на Bootstrap
Изучување на Git и Github
Работа на проекти
Изработка на портфолио
Можност за пракса за најдобите
Сертификат за завршена обука

Гости-Предавачи

Дел од гостите предавачи кои што ќе ви пренесат искуство од различни сфери.

Агенда

1
HTML logo

HTML

Времетраење: 1 недела
Поставување работна околина
Основни HTML тагови
Семантички HTML тагови
HTML атрибути
HTML форми и елементи
Времетраење: 1 недела
2
CSS logo

CSS

Времетраење: 3 недели
CSS селектори и наседување
Box Model во CSS
Респонзивност на сајтови со CSS media queries
Позиционирање на елементи, Flexbox и Grid
Псевдо елементи и псевдо класи
Времетраење: 3 недели
3
Bootstrap logo

Bootstrap

Времетраење: 3 недели
Запознавање и основни концепти во Bootstrap 5
Имплементација и поврзување на Bootstrap 5
Компоненти во Bootstrap 5
Креирање на веб сајт со помош на Bootstrap 5
Времетраење: 3 недели
4
Git/Github logo

Git/Github

Времетраење: 2 недели
Вовед во Git/Github
Основни наредби за навигирање низ фајл дрвото
Основни наредби за работа со Git (add, commit, push)
Работа со повеќе Git гранки, спојување на гранки и разрешување на конфликти
Креирање на Pull Request-и
Времетраење: 2 недели
5
Javascript logo

Javascript

Времетраење: 8 недели
Вовед во Javascript
Основи во Javascript: типови, променливи, циклуси, низи
Користење на функции во Javascript
Манипулација со DOM
HTTP Повици до бекенд, асинхроно програмирање во Javascript
Објектно ориентирано програмирање во Javascript
Времетраење: 8 недели

Работна Недела во Venikom Learning

Понеделник
17:00 - 20:00
Самостојни вежби

Решавање на домашните задачи

Вторник
17:00 - 20:00
Самостојни вежби

Решавање на домашните задачи

Среда
Четврток
Петок
18:00 - 20:00
Предавање

Теоретска и практична настава

Сабота
12:00 - 14:00
Предавање

Теоретска и практична настава

Недела
12:00 - 15:00
Менторирање

Решавање на задачи од материјалот поминат на предавања

За Нас

Venikom Learning е дел од Venikom Software (компанија основана во 1992). Нашата мисија беше да го креираме најдобриот тим во Македонија што ќе прави светски мобилни апликации.

Започнавме како мала компанија со 1 девелопер и 1 дизајнер и ја креиравме нашата прва iOS апликација во 2009 (iSeeYou). Денес, Venikom има повеќе од 30 одлични девелопери и креираме апликации за големи светски брендови и за млади претприемачи.

Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo
Company Logo

Освоени награди

Venikom е компанија која има добивано многу светски и престижни награди, меѓу кои и наградата од Apple за најдобра newsstand апликација во 2013 во светски рамки, како и наградата од Webby за најдобар User Experience во светски рамки.

Best Newsstand Application award 2013 from Apple
Best User Experience application award from Webby

Што велат за менторот

Најчесто поставувани прашања

Не треба да имате воопшто познавање. Доволно е да ја имате желбата и амбицијата за да научите.

Курсот ќе се одвива во Кочани, во зградите позади СЕТЕК.

Да. Можете да плаќате до 6 рати.

На курсот се запознаваме со основите на Frontend програмирањето. Овде спаѓаат изучување на HTML5, CSS3, Javascript, Bootstrap 5, како и Git и Github како дополнителни алатки. Целата агенда за тоа како ќе се одвива курсот ќе ја има дополнително објавено.